понедельник, 25 апреля 2022 г.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ В 2022 РОЦІ

 ПРОПОНУЮ ПЕРЕВІРИТИ ЗНАННЯ З ЗАГАЛЬНОГО ДЛЯ ВСІХ ПРОФЕСІЙ РОЗДІЛУ: 

 ПРАВОВІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ

НА ПЕРЕМОЖЦЯ ЧЕКАЄ ПРИЗ!!!!


Значущість результатів будь-якої діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника.


За оцінками Міжнародної організації праці (МОП), щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності на робочому місці протягом більше 3 днів, і від близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату.

 Кожен день в світі вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві близько 5000 осіб, в рік ­– від 2 до 2,3 мільйона осіб.

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існує ціла система захисту, яка в Україні отримала назву «Охорона праці». Вона функціонує з урахуванням специфіки того чи іншого виробництва і спрямована на розробку відповідних інструкцій, приписів, правил з техніки безпеки, проведення навчання та інструктажів персоналу тощо.

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

Щороку МОП визначає тему (девіз) всесвітнього дня охорони праці. Як і в усьому світі, в Україні з урахуванням цієї теми розробляють заходи з відзначення Дня охорони праці. 

Новий девіз Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі – 2022: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я» (World Day for Safety and Health at Work 2022 – Act together to build a positive safety and health culture). 

У МОП підкреслили, що наявність надійної системи охорони праці, що включає конструктивну участь урядів, роботодавців, працівників, суб’єктів охорони здоров’я та всіх відповідних сторін на національному рівні та рівні підприємств, має вирішальне значення для захисту умов праці та забезпечення безпеки і здоров’я працівників.

Комментариев нет:

Отправить комментарий